Tort "Padurea Neagra"

Tortul "Padurea Neagra" este, de fapt, un tort cu blat inchis la culoare si crema alba, gustul fiind incununat cu succes de fructele confiate, proaspete sau din compoturi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 400 ml lapte
  • 40 g ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • 700 g visine(din compot am folosit)
  • Decor
  • frisca
  • visine
  • ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Faina se amesteca cu ingredientele uscate,apoi adaugam treptat uleiul si laptele,esenta de rom si omogenizam.
Compozitia o sa fie mai lichida decat un blat cu oua.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor cca 45 min la foc mic spre mediu,(sa treaca testul cu scobitoarea)
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care se taie in 2

Crema:

Se mixeaza frisca bine,scoatem samburi de la visine(si le scurgem bine)
Asamblarea-se aseaza prima foaie, se insiropeaza, se intinde un strat de frisca,visine si frisca,deasupra foaia de blat.
Dam la rece dupa care decoram cu frisca,visine si ciocolata.

Nota: In loc de visine se poate folosi si o dulceata de visine de la Bunatati din natura.


Tortul "Padurea Neagra" se serveste dupa ce a stat cateva ore la frigider.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala