Tortul Nesquik este un tort aniversar excelent si usor de facut si cu siguranta va fi apreciat de toata lumea.
Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute. Lasam cele 3 blaturi sa se raceasca complet.
Pana se racesc blaturile noi vom pregati crema astfel: mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam faina, amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat si laptele si continuam sa mixam la viteza mica. Punem pe foc intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de aburi si amestecam continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc, incorporam Nesquik-ul si lasam sa se raceasca.
Untul moale il mixam cu zaharul pudra si adaugam in el treptat crema Nesquik.
Smantana pentru frisca o mixam la viteza mare pana isi dubleaza volumul si este nici prea tare dar nici moale.
Atat crema cat si frisca le impartim in 3 parti egale si procedam astfel: luam primul blat, intindem in strat uniform crema Nesquik, peste un strat de frisca, urmeaza al doilea blat-crema-frisca, al treilea blat-crema-frisca, iar deasupra ornam cu ciocolata rasa, bilute de ciocolata sau ce doriti voi.
Pofta buna!
Tortul Nesquick se serveste dupa ce s-a tinut la frigider.
Sursa acestei retete este blogul Delicious Flavours
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post