Tortul negresa cu banane este o reteta care poate face parte dintr-un meniu de sarbatoare. Ingredientele necesare sunt: faina, oua, ulei, zahar, lamaie, banane.
Tortul negresa cu banane este o reteta care trebuie sa faca parte din meniul unei ocazii deosebite petrecute in familie. Pentru prepararea acestui tort trebuie sa separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat, se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se adauga apa, iar compozitia pentru tort va deveni destul de lichida, dar nu va alarmati! Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute. Intr-un castron amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor, putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena. Se unge o tava intinsa cu unt, si se toarna, niveland frumos deasupra. Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute. Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.
Gustul aparte al acestui tort este dat de crema pasticerra
Pentru a prepara crema pasticcera procedam astfel:
Punem laptele sa fiarba, aromele si jumatate din cantitatea de zahar. Batonul de vanilie se adauga si el dar inainte se desface pe lung si se razuiesc semintele si se pun si ele – pt o mai buna savoare si parfum. Separat se amesteca cealalta jumatate de zahar cu faina si galbenusurile. Cand laptele fierbe, se da la o parte (se strecoara) si se adauga cate un polonic de lapte cald in amestec se amesteca bine unind totul si se pune din nou sa mai dea intr-un clocot. Imediat ce se incheaga se da deoparte sa se raceasca. Peste crema pusa pe blat se adauga un strat de banane si se pune la frigider. Se glazureaza si se orneaza.
Reteta Tort negresa cu banane a fost propusa de dora_m Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete de torturi recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post