Mousse-ul: Se bate frisca si se pune la frigider. Intr-o craticioara se pun: zaharul, ouale batute in prealabil si 80 ml lapte. Se amesteca bine sa se
Mousse-ul: Se bate frisca si se pune la frigider.
Intr-o craticioara se pun: zaharul, ouale batute in prealabil si 80 ml lapte.
Se amesteca bine sa se omogenizeze apoi se pun pe foc.
Se tin pe foc aproximativ 2 minute, cat sa se topeasca zaharul.
Se inmoaie gelatina in cca 50 ml lapte si se incalzeste pe foc (sau pe baie de apa) pana se dizolva.
Ambele compozitii se lasa putin la racit.
Se scoate frisca de la frigider, se opreste putina pentru ornat si peste ea se toarna cele 2 compozitii si esenta de vanilie.
Se amesteca bine.
Se da cca 15 minute la congelator apoi se pune intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu folie de plastic in ea si se da la frigider.
Jeleul de capsuni:
Intre timp se face jeleul de capsuni.
Se mixeaza bine capsunile in blender cu 150 g zahar pudra.
Se opresc 2-3 capsuni pentru ornat.
Se dizolva gelatina in 50 ml apa si apoi se topeste pe baie de apa si se amesteca cu capsunile mixate.
Se da cca 20 minute la congelator.
Se scoate mouuse-ul de frisca (care a stat cca 30 minute la frigider) din tava si se intoarce pe un platou.
Se pune din nou inelul in jurul lui si se toarna jeleul de capsuni (care a stat 15-20 min la congelator).
Se acopera si se lasa la frigider pana a doua zi cand se orneaza dupa pricepere.
Reteta Tort mousse cu jeleu de capsuni a fost propusa de Edith
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete cu capsuni
Spuma de capsuni
Dulceata de capsuni
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post