Tort Mokka

Untul trebuie sa fie foarte moale. Topim ciocolata si incalzim cuptorul la 180°C. Galbenusurile se amesteca spumos cu zaharul. Adaugam alunele mac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 150 gr ciocolata
  • 4 oua
  • 100 gr alune macinate
  • 1 lingurita plina amidon
  • Crema:
  • 250 gr Mascarpone
  • 3 linguri cafea tare
  • 4 linguri capuccino
  • 2 linguri frisca
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Untul trebuie sa fie foarte moale. Topim ciocolata si incalzim cuptorul la 180°C. Galbenusurile se amesteca spumos cu zaharul. Adaugam alunele macinate si ciocolata topita. Batem albusele spuma, si adaugam amidonul apoi amestecam cu crema. Punem blatul la copt, intr-o forma rotunda unsa, timp de 35 min. Dupa ce blatul s-a racit complet, amestecam ingredientele pentru crema si turnam crema peste blat.Ornam cu ciocolata rasa, cacao si boabe de cafea din ciocolata amaruie si bagam la rece pentru o ora.


Se poate servi cu inghetata de ciocolata sau frisca

Reteta Tort Mokka a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post