Tort minune

Se framinta faina cu mierea, zaharul, nucile si ouale si se lasa sa stea 2-3 zile. Dupa aceea se imparte coca in 10 parti egale care se coc separat pe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 250 gr. miere
  • 250 gr. zahar
  • 3 oua
  • 100 gr. nuci macinate
  • 1 lingurita praf de copt; Crema: 1/2 kg nuci
  • 150 gr. zahar
  • 2 pahare smintina
  • vanilie

Mod de preparare

Se framinta faina cu mierea, zaharul, nucile si ouale si se lasa sa stea 2-3 zile. Dupa aceea se imparte coca in 10 parti egale care se coc separat pe fundul formei. Se obtin 10 blaturi care se ung intre ele cu crema preparata astfel: se amesteca nucile, zaharul, smintina si vanilia, pina ce se incorporeaza toate bine si se asaza intr blaturi. Se imbraca tortul in exterior cu un strat de frisca. Se poate imbraca numai in crema. Se poate umple numai cu frisca sau cu oricare crema de la torturile de albus. Blaturile de la acest tort dureaza multa vreme si se pot prepara mai multe o data pentru a avea la nevoi urgente.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide