Am folosit 2 tipuri de tort: Diplomat pentru "minge" si Amandina pentru "teren". Diplomatul il pregatim dupa aceasta rete
Am folosit 2 tipuri de tort:
Diplomat pentru "minge" si Amandina pentru "teren".
Diplomatul il pregatim dupa aceasta reteta.
Pregatim blatul pentru amandina:
Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus,, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati. O sa va iasa un aluat mai subtire. Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati cu hartie de copt.
O coacem la foc mediu.
Blatul l-am taiat in 2 si l-am lasat la racit
Intre timp ne ocupam de sirop:
Punem ingredientele intr-un vas si le fierbem 10 minute de la primul colocot.Apoi il lasam sa se raceasca.
Crema:
Untul il incalzim la microunde cam 15 secunde (nu mai mult ) si il batem cu mixerul pana incepe sa devina pufos, adaugam cate un galbenus, apoi zaharul pudra (de preferat din comert pentru ca are amidon,sau puteti pune 1/2 lingurita de amidon ), la sfarsit cacao si esenta de rom.
Glazura: topim la bain marine ciocolata,untul si zaharul(nu il topim complet).
O lasam sa se raceasca, apoi o mixam.
Insiropam blaturile, punem crema la mijloc iar deasupra glazuram.
Tortul diplomat il punem intr-un castronel si il dam la rece.
Amandina la fel .
Cand sunt gata le asamblam ca in imagini.
Alte torturi recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post