Tort mascota

Se bat intr-un vas ouale cu zaharul si vanilia, in bain-marie, pana se ingroasa. Se bate in continuare cu telul, pana se raceste compozitia. Se freac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 100 gr cacao
  • 4 oua
  • vanilie
  • portocale din dulceata
  • visine
  • nuci
  • 100 gr ciocolata
  • 200 gr frisca

Mod de preparare

Se bat intr-un vas ouale cu zaharul si vanilia, in bain-marie, pana se ingroasa. Se bate in continuare cu telul, pana se raceste compozitia. Se freaca untul foarte bine, se adauga putin cate putin cacaua, crema de oua, amestecand mereu. In crema astfel obtinuta se incorporeaza bucatelele de portocale, visinele, nucile si ciocolata taiata. Se pune crema intr-o tava de chec si se da la rece 6 ore. Se scoate forma din frigider, se scufunda in apa fierbinte, se rastoarna crema (cu ajutorul unui cutit lung) pe un platou. Se poate imbraca in glazura de ciocolata. Se pune in frigider si se scoate inainte de a se servi.

Se orneaza cu frisca. Alte retete de dulciuri:

Chec pufos

Galusti cu prune

Tiramisu

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala