Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se mixeaza cu
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, un praf de sare si coaja de portocala. Se adauga galbenusul la albus, se pune praful de ciocolata, cacaoa cernuta, faina in ploaie, nucile, praful de copt stins cu otet si stafidele hidratate in rom si cognac. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Se face testul cu scobitoarea si se lasa sa se raceasca.
Se prepara budinca conform insructiunilor. Peste budinca se adauga ciocolata topita la bain marie si se amesteca pe baie de aburi. Daca este prea moale se mai adauga 1 lingura d efaina. La mine nu a fost cazul. La sfarsit se adauga untul. Se taie blatul in doua, se insiropeaza cu cafea strecurata. Se bate frisca si se pune cu crema peste primul blat insiropat in cercuri concentrice: unul de frisca si unul de crema. Se pune celalalt blat insiropat si se imbraca torul in restul de crema. Se niveleaza un rand de frisca deasupra si se orneaza dupa preferinta. Culoarea roz am obtinut-o din sfecla iar cea galbena am avut-o deja pregatita.
Se lasa la rece, iar la servire se taie felii.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post