Tort Marilena cu lichior

Albusurile se bat spuma tare, galbenusurile, untul, sucul unei lamai, si putina sare se freaca pana rezulta o masa cremoasa. Se amesteca cu faina, pra

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 5 galbenusuri
  • 250 g faina
  • un praf de copt
  • o doza cu compot de caise (850 ml)
  • 50 ml suc caise
  • 50 ml lichior

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, galbenusurile, untul, sucul unei lamai, si putina sare se freaca pana rezulta o masa cremoasa. Se amesteca cu faina, praful de copt si albusele spuma. Se toarna in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Caisele se scurg de zeama, se repartizeaza pe deasupra blatului si se coace tortul 60 min. Lichiorul se amesteca cu sucul de caise si se insiropeaza prajitura cu acest amestec. Se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se presara cu zahar vanilat amestecat cu zahar pudra.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors