Tort Maricel

Se bat ouale cu zaharul. Se adauga faina. Se coace la foc potrivit. Rece, se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu un sirop preparat astfel: s

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar (120 gr.)
  • 6 linguri faina (150 gr.); Siropul: 300 gr. zahar
  • 1 1/2 pahar apa
  • 1 baton vanilie
  • 1 lingura zeama de lamiie
  • 100 gr. rom; Crema: 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 pahar lapte
  • 1 baton vanilie
  • 100 gr. rom
  • 300 gr. unt
  • 150 gr. fructe zaharate

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul. Se adauga faina. Se coace la foc potrivit. Rece, se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu un sirop preparat astfel: se fierbe zaharul cu apa 10 minute si cind este gata se adauga vanilia, zeama de lamiie si romul. Intre foi se pune urmatoarea crema: se amesteca in baia de apa pina se ingroasa, galbenusurile, zaharul, laptele, vanilia. Se da la rece si se amesteca apoi cu untul frecat spuma, romul si fructele zaharate.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide