Tort „Maria"

Se separa albusurile si se bat spuma cu 200 gr zahar pana cand nu se mai simt cristalele de zahar in compozitie. Peste albusuri se pune faina (doua li

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 400 gr zahar
  • 200 gr miez de nuca macinat
  • 100 gr unt
  • sare
  • 2 linguri de cacao
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri de faina
  • 300 gr frisca

Mod de preparare

Se separa albusurile si se bat spuma cu 200 gr zahar pana cand nu se mai simt cristalele de zahar in compozitie. Peste albusuri se pune faina (doua linguri) in ploaie, se amesteca in continuare pana la completa omogenizare, se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul fierbinte. Se coace 20 de minute la foc iute, apoi se scoate si se raceste in forma. Separat se pregateste crema astfel: se freaca galbenusurile cu zaharul ramas (200 gr), se adauga untul, un praf de sare, cacaoa cernuta proaspat, nucile macinate si zahar vanilat. Crema se omogenizeaza si se foloseste numai cand blatul s-a racit complet. Se scoate blatul, se taie in doua pe lat, se pune crema si se lasa la rece.
Se serveste cand blatul s-a inmuiat usor, acoperit cu frisca si taiat felii, in raza.

Alte retete:

Papanasi fierti

Tiramisu

Ciocolata de casa

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors