1. Blatul Mixati cele 5 oua cu 5linguri de apa calda, adaugati zaharul, vaniglia si cognac-ul. Amestecati faina, cu cacao si praful de copt si incor
1. Blatul
Mixati cele 5 oua cu 5linguri de apa calda, adaugati zaharul, vaniglia si cognac-ul.
Amestecati faina, cu cacao si praful de copt si incorporati compozitiei
Turnati compozitia in forma de 26-28cm imbracata cu hartie de copt
si coaceti la 180°C pt 30minute (sau pana la proba scobitorii).
Cand s-a copt lasati-l la racit pe gratar, apoi taiati-l in trei discuri
Apoi cu ajutorul unei hartii de copt pe care a-ti desenat un mar decupati fiecare blat dandu-i forma de mar.
2. Mousse de mere
Amestecati intr-un bol ricotta, zaharul si purè-ul de mere. Separat mixati 200ml de frisca la care adaugati 100g ciocolata rasa. Cu aceasta crema se va acoperi tortul.
3. Asamblare tort
Primul blat se insiropeaza cu cappuccino aromatizat cu brandy
si se acopera cu mousse-ul de mere.
Se adauga al doilea blat, se insiropeaza si se acopera si acesta cu mousse-ul de mere.
Puneti si ultimul blat si imbracati tortul cu frisca cu ciocolata
Si decorati cu felii de mere. Merele folosite pt decor, dupa indepartarea mijlocului si taierea in felii au fost stropite imediat cu suc de lamaie, pt a se evita inegrirea lor.
Codita si frunzele marului-tort sunt decupate din blat si presarate cu
cacao (codita) sau zahar pudra (frunzele).
Pofta buna!
Reteta Tort-mar a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro
Alte retete de torturi cu mar: Tort de mere cu stafide
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post