Tort-mar

1. Blatul Mixati cele 5 oua cu 5linguri de apa calda, adaugati zaharul, vaniglia si cognac-ul. Amestecati faina, cu cacao si praful de copt si incor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ingrediente blat: 5 oua
  • 175g zahar
  • aroma de vanilie
  • 3 linguri cognac
  • 200g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • Ingrediente mousse de mere: 250g ricotta
  • 300g purè de mere
  • 70g zahar
  • 100ml frisca

Mod de preparare

1. Blatul

Mixati cele 5 oua cu 5linguri de apa calda, adaugati zaharul, vaniglia si cognac-ul.

Amestecati faina, cu cacao si praful de copt si incorporati compozitiei

Turnati compozitia in forma de 26-28cm imbracata cu hartie de copt

si coaceti la 180°C pt 30minute (sau pana la proba scobitorii).

Cand s-a copt lasati-l la racit pe gratar, apoi taiati-l in trei discuri

Apoi cu ajutorul unei hartii de copt pe care a-ti desenat un mar decupati fiecare blat dandu-i forma de mar.

2. Mousse de mere

Amestecati intr-un bol ricotta, zaharul si purè-ul de mere. Separat mixati 200ml de frisca la care adaugati 100g ciocolata rasa. Cu aceasta crema se va acoperi tortul.

3. Asamblare tort

Primul blat se insiropeaza cu cappuccino aromatizat cu brandy

si se acopera cu mousse-ul de mere.

Se adauga al doilea blat, se insiropeaza si se acopera si acesta cu mousse-ul de mere.

Puneti si ultimul blat si imbracati tortul cu frisca cu ciocolata

Si decorati cu felii de mere. Merele folosite pt decor, dupa indepartarea mijlocului si taierea in felii au fost stropite imediat cu suc de lamaie, pt a se evita inegrirea lor.

Codita si frunzele marului-tort sunt decupate din blat si presarate cu

cacao (codita) sau zahar pudra (frunzele).


Pofta buna!

Reteta Tort-mar a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro

Alte retete de torturi cu mar: Tort de mere cu stafide

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide