Tort Le Rouge et Le Noir

Tortul Le Rouge et Le Noir este un tort fin si delicios, savuros si care imbina perfect aromele de fructe cu cele de ciocolata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 12 linguri de faina
  • un praf de copt
  • 4 oua
  • 150 ml de lapte
  • 250 gr de unt
  • 1/2 kg de capsuni
  • 7 linguri de zahar
  • o lingura de cacao
  • 180 gr de ciocolata neagra
  • o ceasca sirop de capsuni de la Bunatati din natura
  • o jumatate de ceasca de lichior de capsuni
  • o ceasca de apa
  • inca 3 linguri de zahar pentru sirop si 150 gr pentru glazura
  • 100 ml de apa fierbinte pentru sirop.

Mod de preparare

Nu, nu e cartea (o carte frumoasa, de altfel), e un tort, un tort cu capsuni. Ii zice asa ca e in doua culori, rosu si negru, rosu de la capsuni si negru ca asa e blatul, cu cacao. E unul din torturile mele preferate si-mi place sa-l fac pentru ca e relativ simplu de facut (nu e cum sunt torturile in general, laborioase), nu e cu creme multe si e cu capsuni.

Blatul l-am facut asa:

Am pus intr-o craticioara laptele cu zaharul, cacaua si untul (200 gr doar, restul de 50 de gr. l-am folosit la glazura/topping) si am pus pe foc lasand sa fiarba pana se ingroasa.
Am separat galbenusurile de albusuri si le-am frecat putin cu o lingura de lemn, dupa care, am adaugat galbenusurile la compozitia din craticioara.

Albusurile le-am batut spuma, iar apoi am incorporat faina si praful de copt, amestecand cu grija de jos in sus cu lingura de lemn. Am incorporat apoi la compozitia cu galbenusuri.
Am uns o forma rotunda de tort cu unt si am asezat aluatul in tava. Am dat la cuptor pentru 30-35 de minute.
Am asteptat sa se raceasca, dupa care l-am taiat in 2 parti si m-am apucat sa pregatesc siropul.
Siropul l-am facut asa: Am fiert 100 ml de apa si am amestecat cu lichiorul, siropul de capsuni si 3 linguri de zahar si am mai lasat un pic pe foc cat sa se topeasca zaharul. (Siropul de capsuni din camara cu Bunatati din Natura ar fi fost ideal)
Am stropit prima parte de blat cu sirop, dupa care am pregatit capsunile. Le-am spalat, le-am rupt coditele si le-am taiat in 2 sau mai multe felii in functie de marimea lor. Am asezat 2 randuri de felii de capsuni pe blat si am pastrat cateva si pentru ornat.

Am asezat cea de-a doua parte de blat si am stropit-o si pe aceasta cu sirop.

Glazura (topping-ul):

Am fiert 100 ml de apa cu 5 linguri de zahar pana cand s-a legat ca o dulceata.
Ciocolata neagra am dat-o pe razatoarea mare, dupa care am topit-o in baigne-marine, dar am pastrat putin si pentru decor.
Am amestecat apoi siropul de zahar cu ciocolata topita si am adaugat 50 de gr de unt, amestecand continuu si energic si cu cratita pe foc.
Am turnat topping-ul peste blat si am ornat cu felii de capsuni si ciocolata rasa.


Tort Le Rouge et Le Noir se serveste cu fructe proaspete si glazura de ciocolata.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors