Tort la metru

Tortul la metru este foarte bun si usor de facut. Aveti nevoie de 12 oua, 600 g zahar, 150 ml ulei.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 oua
  • 600 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 2 cani de faina
  • 50 g cacao
  • coaja si zeama de lamaie
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Pentru tortul la metru se bat albusurile spuma cu zahar, apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, mirodeniile si la urma faina. Se fac doua checuri, unul cu cacao si unul fara cacao. Dupa ce s-au racit, se taie felii si se umplu cu crema de vanilie, cacao sau cafea. Se unge fiecare felie cu crema si se aseaza in rand, una galbena, una cu cacao. Deasupra se face o glazura din alta crema sau din ciocolata.


Tortul la metru se serveste umplut cu crema, iar la final, se taie in forma de V.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors