Tort Kodrit Kadir

Tortul Kodrit Kadir este un tort delicios pe care il puteti pregati la orice ocazie festiva.Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de faina, cacao, zahar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lgt praf de copt
  • 100 g faina
  • 4 lg cacao
  • 1 lg ness
  • putin rom
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • esenta vanilie
  • Caramel:
  • 5 lg zahar

Mod de preparare

Mai intai aramelizam pe foc zaharul, iar apoi ne apucam de crema. Pentru asta mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie.

Pentru blat - oul il mixam bine, apoi adaugam zaharul, uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt, cacao, ness si putin rom. La final se asambleaza: caramel- crema-blat.

Blatul se toarna exact in mijlocul tavii peste crema si astfel tortul se coace odata.


Se lasa la rece o ora dupa care s epoate servi.
Alte retete de tort recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Paine de casa

M-am inspirat din reteta Motanului

Paine de casa
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala