Tort Joffre

Pentru crema se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sa se topeasca. Pana cand se raceste se freaca spuma untul cu zah

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 6 oua
  • 250 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 100 gr zahar tos
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Pentru crema se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sa se topeasca. Pana cand se raceste se freaca spuma untul cu zaharul pudra si se adauga pe rand sase galbenusuri. Se adauga apoi untul in cacaua racita si se amesteca, dupa care se pune la frigider. Pentru blat se ia un sfert din cantitatea de crema, se adauga 1 lingura de faina si albusurile batute spuma tare. Se unge apoi o forma de tort cu unt, se toarna in ea compozitia usor si se introduce in cuptorul cald. Dupa ce blatul s-a copt, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se asaza pe un platou. Se orneaza cu crema rece si se pudreaza cu ciocolata rasa.


Se serveste rece.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Tort diplomat

Prajituri simple

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors