Tortul inimos de cafea si ciocolata este perfect pentru iubitorii deserturilor cu ciocolata. Aroma de cafea vine ca o completare intr-un desert potrivit pentru orice ocazie festiva.
Incingeti cuptorul pana la temperatura de 180 grade C.
Ungeti cu ulei o forma de tort (avand capacitatea de 1 litru), apoi presarati-o cu migdale macinate.
Bateti spuma untul cu zaharul. Separati galbennusurile de albusuri.
Incorporati galbenusurile in masa de unt.
Zdrobiti ciocolata, apoi topiti-o in bain-marie (eu la micro) si incorporati cafeaua.
Adaugati ciocolata topita, pesmetul, restul de migdale macinate si praful de copt peste masa de unt si oua.
Bateti spuma albusurile apoi incorporati-le in compozitie.
Turnati aluatul in forma, aranjati uniform si dati-l timp de 35-40 de minute la cuptor... eu nu l-am lasat decat vreo 30 de minute si tot parca mi s-a ars un pic...
Scoateti blatul din cuptor, lasati-l sa se raceasca apoi intepati-l cu un betigas de lemn si insiropati-l cu putin sirop si esenta de rom.
Faceti o glazura de ciocolata din ciocolata amaruie (70% cacao) si lapte de cocos si decorati cu fulgi de ciocolata si boabe de cafea.
Reteta de tort inimos cu cafea si ciocolata a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.
Lasati tortul inimos cu cafea si ciocolata la rece pana in momentul servirii.