Tort inimioara

Tort inimioara este un desert pe care il puteti face la orice ocazie aniversara dar mai ales de Valentine's. Pe culinar.ro mai gasiti si alte retete de tort care pot fi facute la aniversari.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 albus
  • 100 g zahar
  • 60 g unt
  • 50 ml lapte
  • 30 g cacao
  • 120 g faina
  • 10 g praf de copt
  • Crema:
  • 370 g iaurt simplu
  • 75 g zahar
  • 400 g ananas in sirop
  • 200 ml frisca
  • 10 g gelatina
  • Decor:
  • 150 ml frisca
  • 80 g nuca de cocos
  • 1 plic tort gelee

Mod de preparare

Ouale se separa. Cele 5 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare; se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga pe rand, untul topit si laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua, apoi se cerne peste galbenusuri; se omogenizeaza. Compozitia se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa spuma.
Turnam aluatul intr-o tava in forma de inimioara(22 x 21,5 cm) sau intr-o forma rotunda(24 cm), cu peretii detasabili, unsa cu grasime si tapetata cu faina.
Blatul se coace 45 minute (15 minute la temperatura maxima, apoi la foc mic). Se lasa la racit, apoi se scoate din forma. Din partea de sus taiem o foaie foarte subtire pentru decor, restul de blat se taie in 2 foi.

Crema:
Iaurtul se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste. Frisca se bate spuma tare. Ananasul se taie bucati mici si se scurge de sirop.
Gelatina se pune intr-o ceasca cu 2 linguri cu apa si se lasa deoparte. Dupa 10 minute se pune pe bain-marie si se dizolva, NU SE FIERBE. Gelatina se incorporeaza in 3 linguri de iaurt, amestecand energic, apoi se incorporeaza in restul de iaurt. Iaurtul se toarna peste frisca batuta si se mixeaza bine. In crema se incorporeaza ananasul taiat.

Asamblare:
Peretii tavii in care am copt blatul se pune pe un platou. In interiorul peretilor se pune primul blat,se insiropeaza cu sirop de la ananas si se toarna crema de iaurt. Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se acopera cu cealalta foaie de blat. Se lasa a frigider peste noapte.

Decor:
Din foita de blat ramasa se decupeaza o inimioara mai mare,apoi in mijlocul ei se decupeaza o alta mai mica.
Plicul de Tort Gelee se prepara conform instructiunilor de pe plic se se toarna intr-o tava intinsa, tapetata cu folie alimentara. Se lasa la rece, apoi se decupeaza o inimioara de marimea cele mici.
Nuca de cocos se pune intr-o tigaie de teflon, fara grasime si se rumeneste putin.
Tortul se imbraca in frisca, marginile se presara cu nuca de cocos. In mijloc punem inimioara mare, in mijlocul ei pe cea din jeleu, iar pe o parte cea de cacao.


Tortul inimioara se poate servi de Valentine's sau Dragobete sau orice ocazie festiva.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors