Tort inima este o reteta de tort usor de facut, cu fructe, perfect pentru ziua indragostitilor.
Am separat 5 oua. Am batut bine albusurile cu 3 linguri de zahar,apoi galbenusurile pe care le-am batut cu alte 3 linguri de zahar.
5 linguri pline cu faina + un pachet de praf de copt, le-am turnat peste galbenusuri, plus 3 linguri din albusurile batute spuma. Am amestecat bine, cu mixerul, incorporand cate o lingura din albusurile spuma. Am asezat in tava o foaie de copt, pe care am uns-o cu putin ulei si-am colorat-o cu faina... turnand mai apoi compozitia. Am dat-o la cuptor pentru 45 minute, la 180 grade.
L-am lasat sa se raceasca, timp in care am batut 200 ml frisca + 1 lg de zahar pudra. L-am taiat pe din doua si insiropat cu zeama din compotul de piersici. Intre blaturi, am pus un rand de frisca si altul tot de frisca peste care am adaugat colorant rosu pentru prajituri.
Tortul inima se serveste rece si cu prietenii!
Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.
Desert cornulete cu umplutura de dovleac coptIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala