Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare, iar galbenusurile se freaca energic cu cinci linguri de zahar. Albusurile batute se
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare, iar galbenusurile se freaca energic cu cinci linguri de zahar. Albusurile batute se incorporeaza in amestecul de galbenusuri si se adauga patru linguri de faina in ploaie, amestecand continuu. Se pune la sfarsit coaja rasa de portocala, pentru o aroma deosebita. Aluatul se toarna intr-o tava de chec unsa cu putin unt si se lasa la cuptor 20-25 de minute.
Intre timp se prepara o inghetata din zmeura. Fructele se zdrobesc si se freaca, astfel incat sa se obtina un piure. Pe foc, se face un sirop dintr-o cana si jumatate de apa, o cana de zahar si o lingura de faina. Dupa ce siropul s-a racit, se adauga sucul de portocala si piureul de zmeura. Se amesteca totul cu trei linguri de frisca si se lasa la congelator.
In momentul servirii, blatul se asaza pe un platou, rasturnandu-se peste el inghetata. Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu zmeura.
Alte torturi retete recomandate
Tort diplomat
Torturi
Tort tiramisu
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post