Tort indiana

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin crema. Se bat spuma tare albusurile si se amesteca cu galbenusurile. Se pune faina si se ame

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 6 lingurite faina
  • vanilie
  • 750 gr frisca
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 lingurita unt
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin crema. Se bat spuma tare albusurile si se amesteca cu galbenusurile. Se pune faina si se amesteca usor.

Se pune compozitia la copt, in tava tapetata cu unt si imbracata in hartie unsa, la foc potrivit, timp de 40 de minute. Pentru glazura se fierbe laptele intr-o craticioara, se pune in lapte cacaua si zaharul apoi se amesteca pana se ingroasa. Se ia craticioara de pe foc si se adauga untul, frecand pana se raceste. Se taie blatul in doua foi inegale. Se aseaza foaia mai groasa pe un platou si pe ea se pune, cat mai in mijloc, frisca. Deasupra se aseaza foaia subtire care isi va lasa marginile in jos.

Se imbraca tortul in glazura. Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Prajitura cu prune

Chec pufos

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors