intr-o forma de tort rotunda se coace blatul dupa care se scoate pe un platou tapetat cu faina. Dupa ce s-a racit se taie in asa fel incat sa obtinem
intr-o forma de tort rotunda se coace blatul dupa care se scoate pe un platou tapetat cu faina. Dupa ce s-a racit se taie in asa fel incat sa obtinem doua semilune, iar apoi si acestea se tai in orizontala; in total vom avea 4 foi. Pentru crema fierbem grisul in lapte pana cand devine dens. Se amesteca bine untul cu zaharul pudra , se adauga grisul fiert in lapte, zaharul vanilat si se omogenizeaza bine pana obtinem o crema fina. Foile in forma de semiluna se ung cu aceasta crema si se asaza una peste cealalta. Ultima foaie se preseaza putin.
Pentru glazura de martipan se fierbe un sirop dens din 180 g zahar si putina apa, dupa care se adauga migdalele, si, amestecand la foc mic, se fierbe pana cand se intareste. Se lasa sa se raceasca, dupa care se piseaza, si picurand putin sirop de zmeura sau visine, se plamadeste bine. Punem putin deoparte, iar restul il punem peste foaia superioara, si acoperim bine blatul. Cu un cutit umed ‘desenam’ o forma de evantai, iar din martipanul pus deoparte formam un maner pe care-l potrivim la locul sau.
Alte retete de tort recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post