Tort in doua culori

Prepararea blatului 1: se freaca albusurile cu zaharul foarte bine, apoi se pun galbenusurile si pesmetul. Se unge o tava cu "Margarina de la Bu

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr. zahar
  • vanilie
  • 300 gr. pesmet
  • zeama de lamiie
  • 6 albusuri spuma
  • Blat 2:
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr. zahar
  • 1 pachet de ciocolata menaj
  • 300 gr. pesmet
  • 6 albusuri
  • spuma

Mod de preparare

Prepararea blatului 1: se freaca albusurile cu zaharul foarte bine, apoi se pun galbenusurile si pesmetul. Se unge o tava cu "Margarina de la Bunica", se pune compozitia si se da la cuptor. Blatul 2: se freaca galbenusurile cu zaharul foarte bine, se adauga ciocolata rasa si pesmetul, albusurile spuma, si se toarna in forma unsa cu margarina, apoi se da la cuptor.

Intre cele doua blaturi se pune dulceata de coacaze.

Tortul se imbraca cu glazura preparata din 1 pahar apa, 1 pahar zahar, 3 linguri cacao, fierte toate la un loc pina incep sa bulbuceasca, apoi se raceste si se amesteca cu margarina.

Alte retete recomandate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

Aceste plăcinte cu mere sunt delicioase, se fac super ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Le poți savura...

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide