Se sparg ouale intr-un vas adanc si se bat spuma cu zaharul, iar cand amestecul a devenit crema spumoasa, se adauga uleiul cate putin, batand incon
Se sparg ouale intr-un vas adanc si se bat spuma cu zaharul, iar cand amestecul a devenit crema spumoasa, se adauga uleiul cate putin, batand incontinuu, pentru ca uleiul sa nu taie crema. Se incorporeaza cu atentie laptele, se adauga praf de copt sau amoniac stins cu zeama de la o jumatate de lamaie, se parfumeaza cu coaja de lamaie si se adauga faina in ploaie. Se framanta un aluat mai moale, care se imparte in trei parti egale. Foile de aluat se coc de fundul unei tavi, se lasa sa alunece pe un platou, apoi se ung cu mere in amestec cu frisca. Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare si se calesc pe foc mic Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca usor cu frisca. Amestecul se pune intre foile tortului si se lasa ss stea cateva ore inainte de a-l taia.
Pofta buna!
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu mere
Placinta cu mere
Chec cu mere si nuci
Am vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de...
Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapteIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala