Tort ieftin cu crema de nuci

Pentru tort ieftin cu crema de nuci se freaca o lingura de unt proaspat cu un pahar de zahar si cu galbenusurile puse pe rand. Se adauga apoi faina si lapte.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 lingura unt proaspat
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri marmelada
  • Crema de nuci:
  • 200 g nuci
  • 100 g lapte
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • vanilie
  • rom.

Mod de preparare

Pentru tort ieftin cu crema de nuci se freaca o lingura de unt proaspat cu un pahar de zahar si cu galbenusurile puse pe rand. Se adauga apoi incet, alternand, un pahar de faina si unul de lapte. La urma se pun cele trei albusuri spuma. Se coace la cuptor intro forma unsa cu unt. Cand tortul este gata, se taie in trei felii orizontale, se umezesc cu sirop cu rom, se unge o felie cu marmelada de caise, se pune o felie de tort, apoi un strat de crema de nuci, alta felie de tort, care se unge din nou cu marmelada. Deasupra se presara nuci pralinate sau resturi de tort uscat, putin sfaramate.
Crema de nuci: Se oparesc nucile macinate cu laptele indulcit cu zahar. Se freaca bine, adaugand putin rom, vanilie si cand s-a mai racorit, un galbenus. Se freaca bine pana devine spumoasa.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui (reteta video)

Drobul de pui este un preparat usor, pregatit din pipote, inimi si ficat de pui, foarte aromat si delicios, ideal pentru...

Drob de pui (reteta video)
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide