Tort ieftin

Se pregateste aluatul astfel: se freaca ouale intregi cu zaharul pana cand devin crema spumoasa. Se adauga untul frecat separat zece minute, impreuna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 500 gr frisca
  • 200 gr marmelada de caise
  • 100 gr nuci macinate
  • 150 gr faina

Mod de preparare

Se pregateste aluatul astfel: se freaca ouale intregi cu zaharul pana cand devin crema spumoasa. Se adauga untul frecat separat zece minute, impreuna cu faina, pusa in ploaie. Se omogenizeaza bine si se framanta un aluat elastic, care se intinde foaie groasa si se coace intr-o forma rotunda. Se scoate din cuptor cand s-a rumenit usor si se lasa sa se raceasca o jumatate de ora in forma. Crema se pregateste astfel: se amesteca nucile macinate cu gemul sau marmelada de caise, se adauga frisca si se omogenizeaza. Cand blatul s-a racit, se taie felii in raza, se ung feliile cu crema, se unesc doua cate doua si se lasa pe platou.
Tortul se serveste numai dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Chec pufos

Papanasi fierti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors