Tort ieftin

Biscuitii pisati sau dati prin masina de tocat se inmoaie cu 1/4 pahar cafea. Jumatate din compozitia obtinuta se intinde pe un platou sau farfurie de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g biscuiti
  • 1/4 kg nuci
  • date prin masina de nuci
  • 2 galbenusuri
  • 1 pahar zahar pudra
  • 300 g unt
  • 1 pahar cafea rece
  • rom
  • vanilie

Mod de preparare

Biscuitii pisati sau dati prin masina de tocat se inmoaie cu 1/4 pahar cafea. Jumatate din compozitia obtinuta se intinde pe un platou sau farfurie de tort acoperita cu hirtie pergament. Deasupra se intinde jumatatea din cantitatea de crema dinainte pregatita, se presara jumatate din cantitatea de nuci. Se pune restul din cantitatea de biscuiti, apoi crema si restul de nuci pisate.

Crema : se freaca galbenusurile cu zaharul, vanilia si romul, apoi se adauga untul si se mai freaca, adaugind cite putin din restul de cafea. Se tine la rece pina la intrebuintare.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide