Se bat cele 7 albusuri spuma cu 7 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, apoi se adauga cele 7 linguri de nuca macinata, apoi se pune cele 3 lingu
Se bat cele 7 albusuri spuma cu 7 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, apoi se adauga cele 7 linguri de nuca macinata, apoi se pune cele 3 linguri de faina si esenta 15 ml de rom. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina se pune in tava si se da la cuptor la 400 grade F 45 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit, dupa care se taie in trei parti egale. Dupa ce s-a bagat la cuptor blatul, se face crema din cele 4 oua plus cele 12 linguri de zahar, se bat pe aburi circa 15 minute sau pana se face ca o smantana mai groasa, apoi se lasa la racit. Intr-o alta cratita se pune o cana de zahar la caramelizat si cand este aproape caramelul gata se adauga o cana de nuca intreaga. Se rastoarna pe un platou uns cu ulei sa nu se lipeasca si se lasa la racit, dupa ce s-a racit se da prin masina de tocat carne. Dupa ce s-a racit crema batuta pe aburi, se amesteca cu 250 gr unt dulce si jumatate din caramel se pune in crema iar jumatate se lasa pentru decorarea tortului. Se pune o foaie, se adauga crema si tot asa pana se termina, ultimul sa fie blat deasupra, dar sa ramana o lingura de crema sa se unga deasupra ca sa se prinda caramelul.
Se taie in bucati de un cm si se serveste la diferite ocazii
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post