Tort glazurat cu crema de ciocolata este delicios si simplu de pregatit. Prima data trebuie sa faceti blatul pentru tort si apoi crema de cacao.
Tort glazurat cu crema de ciocolata este o reteta de tort deosebita. Prima data ne apucam de blat. Galbenusurile de la cele 4 oua se amesteca cu 6 linguri de zahar si un pic de sare pana cand se albesc si zaharul nu se mai simte. Se adauga felia de unt. Peste amestecul obtinut se cerne cacaua, se omogenizeaza, apoi se adauga faina amestecand usor, esenta de rom sau de lamaie (poate fi si coaja rasa de lamaie), iar la urma – cu miscari verticale lente – se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna imediat in forma bine unsa si se coace la foc potrivit (la temperatura de 200° C, aproximativ jumatate de ora). Se lasa sa se raceasca, apoi se sectioneaza in doua sau trei felii orizontale. Cantitatile prezentate sunt pentru o forma cu diametrul de aproximativ 18 cm.
Cele 6 linguri de zahar, o lingura de faina, o lingura de cacao si un pic de sare se amesteca bine intr-un vas uscat. Se adauga apa, se omogenizeaza, apoi se fierbe la foc foarte mic timp de un minut, amestecand continuu ca sa nu se prinda. Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si pachetul de unt. Se lasa la racit, amestecand din cand. Cand e aproape rece, se ia o foaie din blat, se aseaza pe platou, se insiropeaza cu cafeaua strecurata, se unge cu un strat de crema. Se procedeaza la fel pana se termina foile.
Glazura: 100 g de ciocolata simpla se topeste cu doua linguri cu apa. Se toarna fierbinte peste tort, se intinde cu un cutit lat umezit cu apa rece.
1. Puteti pune hartie de copt in forma in care coaceti blatul, pentru a fi sigure ca scoateti blatul intreg.
2. Cea mai simpla si gustoasa metoda de a orna acest tort este cu unt amestecat cu zahar pudra: puneti amestecul intr-o seringa sau intr-o punga cu o mica taietura la un colt, apoi desenati floricele sau scrieti mesaje. Tortul poate fi ornat in diferite moduri, dupa cum ne dicteaza imaginatia.
3. Daca sunteti in criza de timp, puteti folosi un blat cu cacao din comert.
4. Daca e doar „un dulce de week-end”, o solutie la indemana este sa inlocuiti blatul cu piscoturi sau biscuiti simpli. In acest caz, asezati un strat de biscuiti, unul de crema, s.a.m.d. intr-o craticioara rotunda. Apoi introduceti craticioara intr-un vas cu apa fierbinte timp de 20 de secunde, puneti platoul deasupra si rasturnati-l. Untul se va topi si tortul va ramane perfect rotund, gata de pus glazura.
De ce am ales aceasta reteta:
1. Este unul dintre cele mai bune si mai usor de realizat torturi: mie imi aminteste de copilarie.
2. Dintre toate dulciurile, ciocolata, in special cea amaruie, are efecte benefice asupra organismului: Studii clinice au demonstrat – in ceea ce priveste sistemul circulator – un efect de reducere a tensiunii arteriale si de imbunatatire a dilatatiei vaselor de sange. Ea are un efect de prevenire a unor accidente vasculare cerebrale si exista studii care incearca sa dovedeasca efectele sale de stimulator cerebral, de inhibitor al tusei si al diareii si chiar efectul anticancerigen. Exista si diete pe baza de ciocolata.
3. Ciocolata are o aroma inimitabila, fiind considerata un deliciu inca din cele mai vechi timpuri. Denumirea ei se pare ca vine de la „cacohuaquatl”, care in limba incasa inseamna „cadoul gradinarului paradisului catre primii oameni”. Gustul de ciocolata poate fi combinat cu altele, pe care le preferati: scortisoara, vanilie, lamaie, portocala, banana, frisca, rom, cafea, alune, nuci, orice va doreste inima si va puti distra cu ele in a le combina si savura.
Tort glazurat cu crema de ciocolata se serveste dupa ce a stat cateva ore la rece.
Acesta reteta este scrisa de Carmela Botezatu pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post