Aceasta reteta de tort cu fructe este foarte simpla dar delicioasa. Fara creme grele sau complicate, cu multe fructe si piscoturi este desertul ideal intr-o zi de vara.
Prima data se pune o folie de celofan intr-o cratita rotunda si putin udata cu apa ca sa se lipeasca folia de pereti. Se imbraca peretii cratitei pe interior cu fructele dorite si apoi se pregateste compozita tortului in felul urmator: Se bate frisca pana se intareste bine. Se pastreaza putina intr-un pahar pt. ornat la final. Se adauga iaurtul, o parte din fructe maruntite si gelatina. Gelatina se pregateste astfel: pliculetele se amesteca cu 15 linguri de apa sau zeama de fructe si se lasa asa 2 minute pana dispare lichidul. Apoi se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana se topeste bine. Nu se fierbe, trebuie sa atinga maxim temperatura la care suporta degetul. Se i-a de pe foc si se adauga la compozitia de tort. Se amesteca bine si toata compozitia se toarna in cratita gata imbracata cu fructe. La final se adauga piscoturi putin inmuiate in zeama de fructe sau apa. Se pune un capac la cratita si se da la frigider pana a doua zi. Se scoate din frigider si se aseaza un platou in locul capacului si se intoarce cratita. Se ridica si apoi se indeparteaza folia.
Se poarte orna cu frisca dupa preferinta.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post