Tort festiv de mere

Aceasta reteta de tort de mere este una potrivita pentru orice ocazie festiva. Cu toate ca tortul arata nespus de bine si apetisant, este un tort de mere foarte usor de pregatit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 1
  • 5 kg de mere
  • margarina sau unt
  • 7oua
  • 7 linguri zahar
  • 7linguri de ulei
  • 14 linguri de faina
  • Zahar vanilinat
  • Esenta rom
  • Un varf de cutit de sare
  • Un pliculet de frisca pentru ornat

Mod de preparare

Mod de preparare:
Merele se curata de coaja si se scot cotoarele. Se unge o cratita cu unt sau margarina, apoi se aseaza merele intregi in cratita. Se baga la cuptor si se tin pana incep sa se inmoaie.

Intre timp se prepara compozitia pentru blat.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu sare. Albusurile se bat pana devin spuma, se adauga zaharul cate putin, apoi se adauga galbenusurile , uleiul, zaharul vanilinat si faina.

Compozitia se adauga peste merele coapte si se baga iarasi la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.(Se incearca cu scobitoarea).

Dupa ce s-a copt, tortul se lasa sa se raceasca apoi se insiropeaza cu sirop facut din apa, zahar si esenta de rom. Se orneaza cu frisca si felii de mere.


Tortul festiv de mere se serveste rece.

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...

Parteneri
Gustos.RO

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
ReteteCulinare.RO

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica