Tort festiv cu capsuni

Tortul cu capsuni este delicios si usor de preparat, este foarte aspectuos si poate fi preparat la orice ocazie festiva.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blatul de tort:
  • 4 oua
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti faina
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de lamaie
  • pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata alba
  • 300 gr capsuni
  • SIROP:
  • 300 ml apa
  • 200 gr zahar
  • Pentru sirop:
  • 300 ml frisca lichida
  • capsuni

Mod de preparare

BLATUL:

separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic, pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile, esenta si uleiul. Punem faina cernuta si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca, apoi taiem blatul de tort in doua.

CREMA: intr-un vas punem ciocolata rasa sau rupta in bucati mici impreuna cu frisca pe baie de aburi. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata, atentie sa nu fiarba. Cand s-a topit, dam deoparte. Lasam la racit, apoi dam crema la frigider cateva ore. Mixam apoi pana cand crema isi dubleaza volumul si capata o textura cremoasa.Taiem capsunile in cubulete mici si le adaugam in crema, amestecand usor sa nu le strivim.

SIROP:intr-o craticioara punem zaharul si apa sa fiarba.Tinem siropul pe foc cateva minute, pana se leaga, apoi lasam la racit.


ASAMBLARE:in tava in care am copt blatul, punem folie alimentara, apoi punem primul blat, insiropam, punem crema, apoi blat si insiropam foarte putin partea de sus a blatului. Dam tortul la frigider circa 1 ora. Scoatem apoi din folie si ornam cu frisca si capsuni. Lasam la frigider pana in momentul servirii.


Tortul festiv cu capsuni se serveste rece, de la frigider.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors