Tort fara oua

Se amesteca totul bine in ordinea indicata la cantitati. Se unge o forma cu unt. Se toarna compozitia si se coace la foc bun 35-45 minute. Se lasa sa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pahare gris crud
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar nuci pisate 2 pahare lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 30g unt; Crema: 300g unt
  • 50g cacao
  • 100g zahar
  • 1/2 pahar apa; Siropul: 100g zahar
  • 1 pahar apa
  • rom

Mod de preparare

Se amesteca totul bine in ordinea indicata la cantitati. Se unge o forma cu unt. Se toarna compozitia si se coace la foc bun 35-45 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie orizontal in trei foi. Blaturile se imbiba cu un sirop din zahar, apa si rom si se umplu cu o crema preparata astfel: se leaga un sirop din 100g zahar si ½ pahar apa. Se amesteca cu cacao. Cind s-a racit, se toarna putin cite putin peste untul frecat spuma, amestecind mereu.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide