Tort Fantezie cu afine, mure si ananas

Batem ouale spuma cu 4 linguri apa fierbinte, zahar si putina sare cca 15 minute. Inglobam lingura cu lingura faina amestecata cu praful de copt si ci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 160g zahar
  • 200g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100g ciocolata amaruie rasa
  • Crema:
  • 20 g gelatina
  • 1 conserva ananas
  • 120g zahar
  • 250g branza vaci
  • 500ml frisca
  • 50 ml rom
  • 50 g ciocolata amaruie tocata
  • 300 g mure
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca
  • 250g mure
  • 2 nectarine
  • cateva boabe de afine
  • optional 1 plic gelatina transparenta

Mod de preparare

Batem ouale spuma cu 4 linguri apa fierbinte, zahar si putina sare cca 15 minute. Inglobam lingura cu lingura faina amestecata cu praful de copt si ciocolata tocata. Turnam compozitia intr-o forma de tort unsa (d=26 cm) si o coacem la foc mic timp de 30 min. (Facem testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta).

Se desprinde din forma cu grija si se lasa sa se raceasca apoi se taie pe 2 niveluri.



Pentru crema: scurgem ananasul de sucul din compot, apoi il tocam marunt. Se inmoaie gelatina in apa rece, iar separat se pune la incalzit sucul de ananas cu zahar. Cand este pe punctul de-a fierbe se stinge focul si se adauga gelatina. Lasam putin sa se racoreasca si il adaugam putin cate putin peste branza amestecand mereu. Punem si ananasul taiat bucatele, frisca, romul si ciocolata.

Impartim crema in 3. Asezam un inel in jurul blatului inferior, apoi punem 1/3 din crema , afinele iar 1/3 din crema, al 2-lea blat, restul de crema.


Dam la rece 4 ore si apoi il ungem cu un strat de frisca si il ornam cu fructe. Reteta Tort Fantezie cu afine, mure si ananas a fost propusa de amalia aa. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide