Batem ouale spuma cu 4 linguri apa fierbinte, zahar si putina sare cca 15 minute. Inglobam lingura cu lingura faina amestecata cu praful de copt si ci
Batem ouale spuma cu 4 linguri apa fierbinte, zahar si putina sare cca 15 minute. Inglobam lingura cu lingura faina amestecata cu praful de copt si ciocolata tocata. Turnam compozitia intr-o forma de tort unsa (d=26 cm) si o coacem la foc mic timp de 30 min. (Facem testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta).
Se desprinde din forma cu grija si se lasa sa se raceasca apoi se taie pe 2 niveluri.
Pentru crema: scurgem ananasul de sucul din compot, apoi il tocam marunt. Se inmoaie gelatina in apa rece, iar separat se pune la incalzit sucul de ananas cu zahar. Cand este pe punctul de-a fierbe se stinge focul si se adauga gelatina. Lasam putin sa se racoreasca si il adaugam putin cate putin peste branza amestecand mereu. Punem si ananasul taiat bucatele, frisca, romul si ciocolata.
Impartim crema in 3. Asezam un inel in jurul blatului inferior, apoi punem 1/3 din crema , afinele iar 1/3 din crema, al 2-lea blat, restul de crema.
Dam la rece 4 ore si apoi il ungem cu un strat de frisca si il ornam cu fructe. Reteta Tort Fantezie cu afine, mure si ananas a fost propusa de amalia aa. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post