Pentru aluat: bate spuma tare 12 albusuri si adauga amestecul de zahar (280 g), nuca, scortisoara si faina. Unge 5 foi cu diametrul de 23 cm pe tavi u
Pentru aluat: bate spuma tare 12 albusuri si adauga amestecul de zahar (280 g), nuca, scortisoara si faina. Unge 5 foi cu diametrul de 23 cm pe tavi unse cu unt si tapetate cu faina, si coace-le in cuptorul preincalzit, la 180°C, 16-18 minute. Aluatul se dezintegreaza foarte repede, de aceea e bine sa coci foile deodata. Scoate foile de pe tava cat sunt inca fierbinte, sa nu se lipeasca. Pentru crema: amesteca praful de budinca cu 3 oua si putin lapte. Fierbe laptele ramas cu 150 g de zahar, adauga compozitia cu ou si fierbe-o 1-2 minute, pana devine dens. Cand s-a racit, adauga-o in untul frecat spuma. Intinde cercurile de aluat de 23 de cm, sa fie de aceasi dimensiune. Unge cu crema, incat sa ajunga si pe margine. Pune tortul la frigider jumatate de ora. Pentru glazura: incalzeste zaharul pudra cu apa si 1 albus, in timp ce amesteci. Unge tortul cu glazura. Inainte sa se intareasca deseneaza sablonul cu ciocolata. Deseneaza cercuri cu ciocolata topita si imprastie-le u o scobitoare. Lipeste fulgi de migdale prajite pe marginea tortului. Pune la frigider pentru putin timp. Poti acoperi tortul si cu ciocolata alba, in acest caz decoreaza cu ciocolata de menaj.
Alte torturi recomandate:
Tiramisu
Ciocolata
Tort visine
Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...
Omleta cu dovlecel si telemea de oaieIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala