Tort englez de ciocolata

Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropea

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata fulgi
  • 80 g alune tocate
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • un galbenus
  • un zahar vanilat
  • Crema: 2 foi gelatina
  • 125 ml lapte
  • un galbenus
  • o lingura rom
  • un praf de budinca
  • 100 g ciocolata
  • 250 g smintina
  • 80 g zahar
  • Umplutura: 300 g cirese din compot
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri gem zmeura
  • Sirop: 3 linguri apa
  • 2 linguri rom
  • o lingura zahar pudra

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.

Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.

120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala