Eclerul este un desert cunoscut si apreciat, pregatit la orice sarbatoare. Dar ce-ai spune de un Tort Ecler potrivit pentru orice ocazie festiva?
Aluatul:
intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea. Punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si dam deoparte sa se raceasca foarte bine. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecam bine dupa fiecare.
In tava tapetata cu hartie de copt, incepem sa spiram cu ajutorul uni posh forma de cercuri incepand de la exterior spre interior. Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 minute (sa fie rumenita frumos).
Lasam sa se raceasca foarte bine. Vom face 3 blaturi care le vom coace separat.
Crema:
mixam frisca, adaugam 200 g de zmeura si amestecam usor.
Asamblarea:
pe un platou asezam prima foaie, adaugam frisca-zmeura-blat-frisca-zmeura-blat. Ungem marginile cu frisca, decoram cu ciocolata si zmeura. Deasupra pudram cu zahar pudra si zmeura.
Eu am mai facut o portie de coji de eclere, ca sa folosesc pentru decor.
Servim tortul ecler oricand ne este pofta de ceva bun!