Tort Doina

Pentru tortul Doina aveti nevoie de 2 pachete de piscoturi, 300 g unt, 2 tablete de ciocolata. Este foarte bun.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pachete de piscoturi
  • 300 g unt
  • 2 tablete de ciocolata
  • 5 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 3 linguri de cacao
  • stafide
  • alune
  • un paharel mic de apa
  • 1 plic de frisca
  • Crema:
  • unt
  • zahar
  • galbenus.

Mod de preparare

Pentru tortul Doina, crema se face astfel: se scoate apa din unt si se freaca cu zaharul, adaugand pe rand cate un galbenus. Se pun apa, cacaoa si ciocolata la fiert. Dupa ce s-a racit, se adauga alunele si stafidele. Albusurile se bat spuma si se amesteca ambele creme. Intr-o cratita de trei litri, se pune celofan si un rand de piscoturi insiropate in putin lapte pe toate partile, apoi se pune crema si piscoturi pana se termina compozitia.


Se lasa la rece pana a doua zi, iar la final, tortul Doina, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si felii de portocale sau alte fructe.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors