Tort dobos frantuzesc

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pisat pana ce compozitia se albeste, se adauga vanilia, faina si albusurile spuma. Se amestec

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 5 oua
  • 140 gr zahar
  • vanilie
  • 100 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 300 gr unt
  • 2-3 lingurite lapte
  • 200 gr ciocolata
  • 4 oua
  • 300 gr zahar
  • Ingrediente glazura:
  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1/2 baton vanilie
  • Pentru decor:
  • 2 batoane ciocolata rasa

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pisat pana ce compozitia se albeste, se adauga vanilia, faina si albusurile spuma. Se amesteca usor.

Se unge dosul formei de tort cu unt si se presara cu faina. Se intinde strat subtire din compozitie cu cutitul

ti se netezeste. Se coc la foc potrivit 10-12 foi subtiri.

Se umplu cu crema de ciocolata.

Pentru crema, se freaca untul frecat spuma cu ciocolata inmuiata putin in cuptor sau in lapte. Se freaca apoi ouale intregi cu zaharul, se pune vasul in baia de apa (bain marie) si se amesteca pana cand compozitia este aproape sa dea in fiert.

Se ia apoi de pe foc sa se racoreasca si cand este aproape rece se adauga treptat, cate putin, in untul frecat. Se bate mai departe totul pana se face crema ca o spuma, cu care se ung foile.

Pe deasupra se glaseaza cu glazura de zahar ars si dupa ce s-a racit dar este destul de calda, cu un cutit fierbinte se fac semne pentru a se putea taia mai usor. Pe margini se baroteaza cu ciocolata rasa.

Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa si vanilia (ca pentru glazura), dupa care se coloreaza cu zahar ars.
Pofta buna!

Alte prajituri recomandate:

Prajitura cu gem si cacao

Prajitura cu mere si crema de branza

Budinca simpla de orez cu mere

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala