Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pisat pana ce compozitia se albeste, se adauga vanilia, faina si albusurile spuma. Se amestec
Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pisat pana ce compozitia se albeste, se adauga vanilia, faina si albusurile spuma. Se amesteca usor.
Se unge dosul formei de tort cu unt si se presara cu faina. Se intinde strat subtire din compozitie cu cutitul
ti se netezeste. Se coc la foc potrivit 10-12 foi subtiri.
Se umplu cu crema de ciocolata.
Pentru crema, se freaca untul frecat spuma cu ciocolata inmuiata putin in cuptor sau in lapte. Se freaca apoi ouale intregi cu zaharul, se pune vasul in baia de apa (bain marie) si se amesteca pana cand compozitia este aproape sa dea in fiert.
Se ia apoi de pe foc sa se racoreasca si cand este aproape rece se adauga treptat, cate putin, in untul frecat. Se bate mai departe totul pana se face crema ca o spuma, cu care se ung foile.
Pe deasupra se glaseaza cu glazura de zahar ars si dupa ce s-a racit dar este destul de calda, cu un cutit fierbinte se fac semne pentru a se putea taia mai usor. Pe margini se baroteaza cu ciocolata rasa.
Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa si vanilia (ca pentru glazura), dupa care se coloreaza cu zahar ars.
Pofta buna!
Alte prajituri recomandate:
Prajitura cu gem si cacao
Prajitura cu mere si crema de branza
Budinca simpla de orez cu mere
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post