Tort dobos cu vanilie si cacao

Pentru foile de blat, ouale cu zaharul se bat in bain marie, dupa care, compozitia racita se amesteca cu faina si apoi cu untul topit si putin racit.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 10 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 150 gr unt topit
  • Ingrediente crema:
  • 500 mI lapte
  • 1/4 baton vanilie
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri faina
  • 400 gr unt
  • 4 linguri cacao
  • 150-200 gr zahar

Mod de preparare

Pentru foile de blat, ouale cu zaharul se bat in bain marie, dupa care, compozitia racita se amesteca cu faina si apoi cu untul topit si putin racit.

Se intinde si se coace fiecare foaie pe tava rotunda. Foaia care este mai frumoasa se lasa la o parte pentru a fi pusa deasupra.

Cand se glaseaza cu zahar ars se pune iar pe fundul tavii. Se face operatia de 2-3 ori, ca sa se acopere bine cu glazura de zahar ars din 6 linguri zahar.

Cu un cutit uns cu unt se traseaza de fiecare data portiile, iar la urma se apasa complet si se taie cu un cutit fierbinte.

Pentru crema, laptele se amesteca cu vanilia maruntita si se pune la fiert. Se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina in ploaie, dupa care se toarna usor laptele racit si se subtiaza compozitia. Se pune apoi pe foc sa se ingroasa, amestecand mereu sa nu se lipeasca.

Racita, se amesteca cu untul spuma si cu cacaua preparata, adica se amesteca cacaua cu zahar si putina apa clocotita.

Aceasta pasta se pune in compozitie.
Pofta buna!

Alte prajituri gasiti aici:

Prajitura cu zmeura

Prajitura cu nuca si gem de caise

Chec cu visine

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu dovleac

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

Desert cozonac cu dovleac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala