Pentru foile de blat, ouale cu zaharul se bat in bain marie, dupa care, compozitia racita se amesteca cu faina si apoi cu untul topit si putin racit.
Pentru foile de blat, ouale cu zaharul se bat in bain marie, dupa care, compozitia racita se amesteca cu faina si apoi cu untul topit si putin racit.
Se intinde si se coace fiecare foaie pe tava rotunda. Foaia care este mai frumoasa se lasa la o parte pentru a fi pusa deasupra.
Cand se glaseaza cu zahar ars se pune iar pe fundul tavii. Se face operatia de 2-3 ori, ca sa se acopere bine cu glazura de zahar ars din 6 linguri zahar.
Cu un cutit uns cu unt se traseaza de fiecare data portiile, iar la urma se apasa complet si se taie cu un cutit fierbinte.
Pentru crema, laptele se amesteca cu vanilia maruntita si se pune la fiert. Se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina in ploaie, dupa care se toarna usor laptele racit si se subtiaza compozitia. Se pune apoi pe foc sa se ingroasa, amestecand mereu sa nu se lipeasca.
Racita, se amesteca cu untul spuma si cu cacaua preparata, adica se amesteca cacaua cu zahar si putina apa clocotita.
Aceasta pasta se pune in compozitie.
Pofta buna!
Alte prajituri gasiti aici:
Prajitura cu zmeura
Prajitura cu nuca si gem de caise
Chec cu visine
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post