Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile circa 30 de minute cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga albusurile batute spuma. Pe fund
Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile circa 30 de minute cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga albusurile batute spuma.
Pe fundul unei forme tapetate se coc 7-9 foi. Se pune cate un strat de grosimea lamei unui cutit si se coace la cuptor fierbinte.
Foile se dau jos calde si se pun pe o planseta presarata cu faina. Pe foaia care o ale sa fie deasupra se toarna ars, care se netezeste cu cutitul fierbinte. Se traseaza, cu cutitul trecut prin unt, portiile (feliile de tort). La urma se trece o data cu cutitul cald peste locurile crestate pe glazura, pentru a nu se rupe tortul, la taiat, cand se serveste.
Pentru crema, se topeste ul in esenta de cafea, se adauga vanilia si se bat bine cu telul. Se adauga ouale intregi pe rand si o lingurita rasa de faina. Se pune vasul in bain marie. Se bate pe foc pana ce compozitia incepe sa se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se amesteca cu cacaua frecata cu putin lapte sau cu ciocolata bine topita la foc mic, cu doua linguri apa fierbinte.
Se freaca untul spuma. Se amesteca cu crema racita si se umplu foile de tort. Deasupra se aseaza foaia acoperita cu ars.
Pofta buna!
Va recomandam si alte torturi
:
Tort de mere cu crema de zahar ars
Tort de visine Padurea Neagra
Tort cu capsuni
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post