Pentru foile de blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, coaja rasa de lamaie si zeama, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga usor albusurile
Pentru foile de blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, coaja rasa de lamaie si zeama, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga usor albusurile spuma si faina cernuta proaspat si presarata cate putin.
Din aceasta compozitie se fac 10 foi subtiri, cel mult ca
muchia unui cutit de groase, care se coc pe o tava rotunda sau dreptunghiulara unsa cu unt.
Dupa racire se umplu cu crema.
Pentru crema, se freaca untul spuma, apoi ciocolata incalzita in apa se amesteca usor in unt.
Separat se bat ouale intregi cu zaharul, tinandu-se vasul in apa clocotita (bain marie) pana se infierbanta si se ingroasa, apoi se adauga untul amestecat cu ciocolata. Se amesteca bine impreuna pana se raceste.
Se umplu foile cu crema de ciocolata si se glaseaza cu
glazura de ciocolata.
Pentru glazura, se fierbe apa cu zaharul pe foc pana se leaga si se intinde ate. Se adauga ciocolata rasa, lasandu-se pe foc pana s-a topit.
Se ia vasul de pe foc si se adauga untul.
Se amesteca sa devina compozitia lucioasa, dupa care se foloseste la glasarea tortului.
Pofta buna!
Va recomandam si alte prajituri
:
O alta prajitura cu mere de post
Prajitura cu piersici
Prajitura cu nuci umplute
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios