Tort dobos cu glazura de ciocolata

Pentru foile de blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, coaja rasa de lamaie si zeama, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga usor albusurile

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 10 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 120 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 250 gr unt
  • 6 batoane ciocolata
  • 3-4 linguri apa
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • Ingrediente glazura:
  • 2-3 linguri apa
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata
  • 20 gr unt

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, coaja rasa de lamaie si zeama, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga usor albusurile spuma si faina cernuta proaspat si presarata cate putin.

Din aceasta compozitie se fac 10 foi subtiri, cel mult ca

muchia unui cutit de groase, care se coc pe o tava rotunda sau dreptunghiulara unsa cu unt.

Dupa racire se umplu cu crema.

Pentru crema, se freaca untul spuma, apoi ciocolata incalzita in apa se amesteca usor in unt.

Separat se bat ouale intregi cu zaharul, tinandu-se vasul in apa clocotita (bain marie) pana se infierbanta si se ingroasa, apoi se adauga untul amestecat cu ciocolata. Se amesteca bine impreuna pana se raceste.

Se umplu foile cu crema de ciocolata si se glaseaza cu

glazura de ciocolata.

Pentru glazura, se fierbe apa cu zaharul pe foc pana se leaga si se intinde ate. Se adauga ciocolata rasa, lasandu-se pe foc pana s-a topit.

Se ia vasul de pe foc si se adauga untul.

Se amesteca sa devina compozitia lucioasa, dupa care se foloseste la glasarea tortului.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

O alta prajitura cu mere de post

Prajitura cu piersici

Prajitura cu nuci umplute

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala