Tort dobos cu glazura

Pentru foile de blat, se freaca bine ouale cu zaharul, dupa care se adauga faina cat cuprinde si bicarbonatul. Se face un aluat moale. Se coc 8-9 foi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 5 oua
  • zahar cat cantaresc ouale
  • faina cat cuprinde
  • bicarbonat
  • Ingrediente crema:
  • 3 oua
  • 5-6 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • 60-70 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • 1 ibricel apa fierbinte
  • Ingrediente glazura:
  • 250 ml apa
  • vanilie
  • 250 gr zahar
  • 4-5 bucati zahar

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca bine ouale cu zaharul, dupa care se adauga faina cat cuprinde si bicarbonatul. Se face un aluat moale.

Se coc 8-9 foi care se umplu cu crema de cacao si se glaseaza cu zahar ars.

Pentru crema, ouale se freaca cu 5-6 linguri de zahar, punand vasul in bain marie. Cand compozitia s-a ingrosat se amesteca cu untul spuma. Separat cacaoa se amesteca cu 100 gr zahar peste care se toarna apa fierbinte, atat cat trebuie sa se obtina o pasta groasa. Aceasta pasta se amesteca cu compozitia anterioara.

Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa si vanilia ca pentru glazura, dupa care se coloreaza cu zahar ars sau se leaga cu apa de coji de nuci fierte.
Pofta buna!

Alte retete prajituri gasiti aici:

Prajitura Carmen cu gem si nuca

tiramisu de capsuni

Rulada cu capsuni

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors