Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina. Din aceasta compo
Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina.
Din aceasta compozitie se coc rumen deschis, pe o tava unsa cu unt, 10 foi.
Cand sunt gata se ung cu crema.
Pentru crema, se bat ouale intregi cu zaharul in bain marie, ca sa se incalzeasca, apoi se amesteca cu untul frecat bine mai dinainte si cu ciocolata fiarta in apa.
Se acopera tortul cu glazura din zahar ars.
Pentru glazura, se arde zaharul amestecandu-se mereu cu o lingura de lemn pana se face un sirop gros de culoare cafenie deschis.
Se toarna repede peste toata suprafata tortului, intinzand-o repede cu un cutit infierbantat.
Tot cu cutitul fierbinte se taie imediat feliile de tort triunghiulare.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete de prajituri:
Clatite cu mere si nuci
Prajitura caramelizate cu mere umplute
Pandispan cu mere
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post