Tort dobos cu doua creme

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul vanilat, dupa care se amesteca cu albusurile si faina. Din compozitia preparata se coc 6 foi, pe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 140 gr vanilat
  • 100 gr faina
  • 5 oua
  • 2 linguri unt pentru uns foaia
  • Ingrediente crema nr 1:
  • 1 galbenus
  • 200 gr
  • rom
  • 2 batoane ciocolata topita
  • 125 gr unt
  • Ingrediente crema nr. 2:
  • 2 oua
  • 100 gr vanilat
  • 100 gr unt
  • 50 gr ciocolata
  • Ingrediente glazura:
  • 150 gr

Mod de preparare

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul vanilat, dupa care se amesteca cu albusurile si faina.

Din compozitia preparata se coc 6 foi, pe fundul unei forme mici de tort unsa cu unt, punand cate un polonic din compozitie.

Se umplu cu una din cele doua

creme.

Pentru crema nr. 1, galbenusul se freaca cu ul. Se adauga romul, ciocolata topita si untul spuma.

Pentru crema nr. 2, ouale se freaca cu ul vanilat in bain marie. Racita, compozitiei i se adauga untul spuma si la urma ciocolata topita.

Pentru glazura, intr-o cratita se arde ul amestecand u cu o lingura de lemn pana se obtine un sirop gros de culoare cafenie deschisa.

Se toarna repede topit pe toata suprafata ultimei foi, intinzand-o repede cu un cuutit infierbantat. Tot cu cutitul fierbinte se taie felii triunghiulare.
Pofta buna!

Alte retete prajituri gasiti aici:

Pandispan cu mere

Prajitura maya cu mere si crema de branza

Prajitura cu mere si biscuiti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Astazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...

Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala