Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul vanilat, dupa care se amesteca cu albusurile si faina. Din compozitia preparata se coc 6 foi, pe
Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul vanilat, dupa care se amesteca cu albusurile si faina.
Din compozitia preparata se coc 6 foi, pe fundul unei forme mici de tort unsa cu unt, punand cate un polonic din compozitie.
Se umplu cu una din cele doua
creme.
Pentru crema nr. 1, galbenusul se freaca cu ul. Se adauga romul, ciocolata topita si untul spuma.
Pentru crema nr. 2, ouale se freaca cu ul vanilat in bain marie. Racita, compozitiei i se adauga untul spuma si la urma ciocolata topita.
Pentru glazura, intr-o cratita se arde ul amestecand u cu o lingura de lemn pana se obtine un sirop gros de culoare cafenie deschisa.
Se toarna repede topit pe toata suprafata ultimei foi, intinzand-o repede cu un cuutit infierbantat. Tot cu cutitul fierbinte se taie felii triunghiulare.
Pofta buna!
Alte retete prajituri gasiti aici:
Pandispan cu mere
Prajitura maya cu mere si crema de branza
Prajitura cu mere si biscuiti
Astazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...
Prajitura turnata cu mere si biscuitiIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala