Tort dobos cu crema de vanilie

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu zaharul si treptat se adauga albusurile spuma si faina. Pe forma unsa si presarata cu faina se coace

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Ingrediente crema:
  • 300 gr zahar
  • 4 oua
  • putin lapte
  • vanilie
  • 150 gr ciocolata
  • 200 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • 120 gr zahar tos
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu zaharul si treptat se adauga albusurile spuma si faina.

Pe forma unsa si presarata cu faina se coace un blat. Se coc pe rand atatea foi de blat cate ies din coca. Se coc repede si trebuie sa fie de culoare deschisa.

Pentru crema, se fierb impreuna, in bain marie, zaharul cu ouale intregi, putin lapte si vanilie pana se ingroasa compozitia. Se adauga, cand este inca pe foc, ciocolata inmuiata. Cand s-a racit se adauga untul spuma.

Se umple tortul cu crema si se imbraca si partile

laterale.

Pentru glazura, zaharul se fierbe cu putina apa, chiar numai inmuiat, pana capata o culoare galben deschis. Se adauga zeama de lamaie si se mai fierbe. Cand este inca subtire se toarna repede peste tort.

Dupa ce s-a racit se cresteaza zaharul ars de pe tort cu lama fierbinte a unui cutit.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete prajituri:

Strudel cu visine

Deliciu cu visine si bezea

Prajitura cu visine si iaurt

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chec din albusuri cu stafide

Ca la bucatarasi acasa

Chec din albusuri cu stafide
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide