Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu zaharul si treptat se adauga albusurile spuma si faina. Pe forma unsa si presarata cu faina se coace
Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu zaharul si treptat se adauga albusurile spuma si faina.
Pe forma unsa si presarata cu faina se coace un blat. Se coc pe rand atatea foi de blat cate ies din coca. Se coc repede si trebuie sa fie de culoare deschisa.
Pentru crema, se fierb impreuna, in bain marie, zaharul cu ouale intregi, putin lapte si vanilie pana se ingroasa compozitia. Se adauga, cand este inca pe foc, ciocolata inmuiata. Cand s-a racit se adauga untul spuma.
Se umple tortul cu crema si se imbraca si partile
laterale.
Pentru glazura, zaharul se fierbe cu putina apa, chiar numai inmuiat, pana capata o culoare galben deschis. Se adauga zeama de lamaie si se mai fierbe. Cand este inca subtire se toarna repede peste tort.
Dupa ce s-a racit se cresteaza zaharul ars de pe tort cu lama fierbinte a unui cutit.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete prajituri:
Strudel cu visine
Deliciu cu visine si bezea
Prajitura cu visine si iaurt
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post