Tort dobos cu ciocolata

Pentru foile de blat, ouale cu ul se bat in bain marie. Compozitia racita se amesteca cu faina si apoi cu untul topit. Coca se intinde pe o tava lung

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 10 oua
  • 500 gr
  • 500 gr faina
  • 150 gr unt topit
  • Ingrediente crema:
  • 150 gr ciocolata
  • 150 gr topit
  • 200 gr unt

Mod de preparare

Pentru foile de blat, ouale cu ul se bat in bain marie. Compozitia racita se amesteca cu faina si apoi cu untul topit.

Coca se intinde pe o tava lunga unsa si presarata

cu faina. Foile de blat coapte se taie fasii de 7 cm latime. Se suprapun 6-7 foi unse cu crema intre ele.

Ultima foaie se glaseaza separat cu caramelizat si cat este inca calda, se taie feliile de tort de marimea necesara. Apoi se pune foaia astfel taiata deasupra tortului si se taie dupa ea toate feliile.

Pentru crema, ciocolata se topeste impreuna cu ul si putina apa, dupa care se amesteca cu untul spuma.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Tort de mere si crema de zahar ars

Gogosi cu mere

Prajitura cu mere si sirop de scortisoara

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Am vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de...

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala