Aceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20 de foi, deci implicit un aspect impunator si deosebit.
Separam albusurile de galbenusuri.
Amestecam galbenusurile cu 140 g zahar pina devin cremoase.
La rindul lor si albusurile vin batute cu 140 g zahar pina devine o spuma tare.
In crema de galbenusuri amestecam si faina apoi adaugam incet si spuma de albusuri.
Din acest amestec vor iesi in jur de 8-10 blaturi subtiri.
un blat se face pe fundul unei tavi unse cu unt si tapetata cu faina... se pun doua linguri mari din compozitia ptr. blat si se coc la temp de 220 °C pentru cateva minute, aproximativ 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se desprind cu un cutit apoi, usor.
Puteti folosi coala de hartie pentru copt, va fi mult mai usor, lasati foaia sa se raceasca pe hartie si o desprindeti doar in momentul montarii.
Crema:
Se bat ouale cu zaharul pe aburi pina devin o crema de consistenta mai
tare. Topim si ciocolata in aceasta crema si lasam sa se raceasca.
Dupa aceea amestecam untul in compozitia cremei.
Glazura de zahar:
Caramelizam 100 g de zahar. In acest zahar topim si 50 g unt. Turnam pe o hirtie de copt, unsa inainte.
Cind s-a racit zaharul caramelizat il spargem marunt si il aplicam pe tort.
Alternam straturi de foi si crema pana se termina, se oprese crema si pentru ornat in exterior. Se decoreaza cu zaharul caramelizat.
Reteta de tort Dobos cu 10 foi a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.
Cel mai indicat este sa serviti tortul Dobos a doua zi, pentru ca foile sa se inmoaie.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post