Tort dobos "Capsa"

Pentru foile de blat, zaharul cu ouale se bat intr-un cazanel pe foc slab. Dupa ce se raceste, compozitia se amesteca cu faina cu ajutorul unei spatul

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 500 gr zahar
  • 10 oua
  • 500 gr faina
  • 150 gr unt
  • Ingrediente crema:
  • 300 gr ciocolata
  • 250 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • 150 gr zahar

Mod de preparare

Pentru foile de blat, zaharul cu ouale se bat intr-un cazanel pe foc slab. Dupa ce se raceste, compozitia se amesteca cu faina cu ajutorul unei spatule si la urma se adauga untul topit.

Se coc pe rand 6-7 foi, pe tava dreptunghiulara, unsa si presarata cu faina.

Dupa ce sunt coapte foile se taie fasii in latime de 7 cm. Se unesc cele 6-7 foi una peste alta ungandu-se cu crema, iar deasupra se glaseaza cu zahar caramel - ars.

Pentru crema, se bate ciocolata muiata la gura cuptorului cu untul. La nevoie se poate adauga si putin sirop.

Pentru glazura, zaharul caramel se face topind zaharul putin pe foc fara apa si se intinde repede cu un cutit cald peste foaia cea mai frumoasa, care se pune deasupra. Se taie foaia cu cutitul cald. Daca nu se poate taia fiindca s-a intarit zaharul, atunci se da putin foaia cu zahar (in tava) la cuptor sa se inmoaie.
Pofta buna!

Va recomandam si alte torturi:

Tiramisu

Tort diplomat

Tort de ciocolata

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors